Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SUSIKALLIO MUUTTI!
Uusille sivuille pääset tästä. Näitä sivuja ei enää päivitetä.


Caspaleon YLA3

Virtuaalihevonen - menehtyi 12.1.2015 nopeasti edenneeseen ähkyyn.

© Benny de Ruiter. Ei kopiointia!
(kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla)

    KASPER  VH11-012-0098
  Rotu:   Hollantilainen puoliverinen   Syntymäaika:   19.08.2010
  Sukupuoli:   ori   Ikä:   6v
  Säkäkorkeus:   161 cm   Väri:   ruunikko
  Kasvattaja:   Sanchez, Takkura   Ex-om:    Sanchez
  Omistaja.:   Susikallio, Viona (VRL-07600)   Hoitaja:   katso täältä!
  Koulutustaso:   KO: he A RE: 150cm   Ratsastettavuus:   vaativa
  Tunti-info:   ei aloittelijoille!   vain koneiden tunneilla   myös kisakäytössä

-> Täytti 3v 19.08.2011

Laatuarvostelut

Yleislaatuarvostelun lokakuun 2013 tilaisuus:
34+25+12+35 = 106p YLA3

Luonne

Yleisluontoisesti Kasper on erittäin ahne, käytännöllisesti katsoen se ajattelee vain ruokaa. Mutta perusluonteeltaan se on kuitenkin melko kiltti nuori ori, vaikkakin erittäin itsepäinen.

Karsinassa Kasper odottaa aina valppaana josko ruokaa olisi maisemissa. Tämän takia rehukärryjä ei kannata tuoda sen näkösälle ellei halua aiheuttaa paljoa melua, sillä tämä ori kyllä taistelee ruuastaan ja lopultahan siinä käy niin, että Kasper saa ruokansa extrojen kera. Muuten Kasper ei kyllä aiheuta ongelmia karsinassaan, paitsi hoitaessa, mihin pääsemmekin seuraavaksi. Hoitaessa Kasper on aika hankala, ja voihan Kasperillakin olla huonoja päiviä, jolloin satuloiminen on tavallistakin hankalampaa. Normaalitilanteessa satulan laiton ohessa ilmenee vain karsinassa hyörintää ja hitusen pullistelua, suitsituksessa taas ori laskee päänsä melkein kiinni maahan. Harjaus on kuitenkin sen mielestä maailman ihanin asia, kun silloin saa nuokkua ja rentoutua harjan ihaniin vetoihin. Kaviot Kasper nostaa vasta pienen lirkuttelun jälkeen ylös putsattavaksi. Suositeltua on laittaa ori käytävällä kuntoon.

Ratsastaessa Kasper voi jopa kuskata ratsastajan selässään läheiseen pusikkoon lehtiä mussuttamaan, jos näkee sellaisen mahdollisuuden tulleen. Alussa nuori herra on hyvin laiska, lähes nukkuu löntystellessään, ja siksi kannattaa raippaa kantaa mukanaan tämän orin kanssa. Kasper omaa hieman töyssyttelevät askeleet, mutta kuitenkin sellaiset, joissa pysyy helposti rytmissä mukana. Vauhti ei Kasperin kanssa kasva hallitsemattomaksi koskaan, eikä ori hätäänny melkeinpä mistään.

Koulua poika osaa kuitenkin vääntää ihan kohtuu hyvin, vaikkei tulekaan koskaan olemaan yhtä taitava kuin mammansa. Kassu taipuu kouluratsastukseen hieman huonosti, mutta kunnon lämmittelyjen ja toistojen jälkeen taipuu kuitenkin paremmin.


Esteitä tämä polle rakastaa. Hyppytekniikassa on vielä hiomista, mutta onhan ori vielä sen verran nuori, ettei sen tarvitse vielä mestari ollakaan. Esteillä Kasper keskittyy asiaan tosissaan ja tottelevaisuusaste kasvaa huomattavasti. Vauhdin säätely on helppoa, sillä Kasper reagoi pienempiinkin apuihin helposti.


Maastossa se yrittää viedä, ja kokeneetkin ratsastajat ovat joutuneet maistamaan tappion karvaan maun pudotessaan tai suuremmalla mahdollisuudella Kasperin viedessä ratsastajankin syömään ruohoa. Ori ei kuitenkaan ole oppinut pukittelemaan. Onneksemme Kasper on niin ahne, että se jää ensimmäisen pensaan luo mussuttamaan, joten se ei lähde yksin metsään hortoilemaan. Sen saa helposti kiinni, sillä eihän se edes huomaa läsnäoloasi, kun se keskittyy vain pusikkoonsa. Maastoesteitä Kasper hyppää myös mielellään. Keskittyminen on taas ihan toista luokkaa - kunpa saisimme sen myös seuraamaan ohjeita paremmin sileällä. Toki kokenut ratsastaja saa oripojan aisoihin osoittamalla, että nyt mennään eikä meinata.

Traileri on Kasperin mielestä aivan kamala (kunhan esittää) eikä se millään haluaisi astella sisään. Lopulta se kuitenkin myöntyy kuljetukseen happamana. Rehusanko on erittäin hyvä tehokeino kiireisenä päivänä.

© Sanchez

© Benny de Ruiter, luvalla. Ei kopiointia!

Suku & jälkeläiset

i

Blue Sky Racer
kwpn, 166cm, punaruunikko
ii  Hestetze
kwpn, 165cm, ruunikko
iii Closed Edge (evm)
kwpn, 163cm, ruunikko
iie  Shin (evm)
kwpn, 166cm, rautias
ie Catch a Cloud
kwpn, 168cm, rautias
iei Nova (evm)
kwpn, 170cm, rautias
iee November (evm)
kwpn, 167cm, rautias

e

Big Dream Believer
kwpn, 165cm, tummanruunikko
ei   Believe Me (evm)
kwpn, 167cm, tummanruunikko
eii Believe (evm)
kwpn, 170cm, tummanrautias
eie  Zahra (evm)
kwpn, 168cm, ruunikko
ee  Eternal Dream (evm)
kwpn, 164cm, mustanruunikko
eei   DK C'ee (evm)
kwpn, 165cm, rautias
eee  Dream I Do (evm)
kwpn, 166cm, mustanruunikko

i. Kasperin isä, Blue Sky Racer on helposti käsiteltävä hollanninpuoliverinen. Väritykseltään Ralli on punaruunikko ja säkäkorkeudeltaan 166cm. Tällä lempeällä ja kuuliaisella orilla on kapasiteettia niin este- kuin kouluratsastukseenkin. Rataesteitä se hyppää 140cm ja kouluratsastusta taitaa vaativan B:n tasolle. Rallilla on kisailtu hieman myös kenttäratsastuksessa hyvin tuloksin. Ori alkaa kuitenkin olemaan jo melko iäkäs kilpakentille, joten kisaamistakin varmasti vähennetään. Kasper on Rallin ensimmäinen jälkeläinen.

ii. Isänisä, Hestetze, oli ruunikko hollanninpuoliverinen. Orin säkäkorkeus oli 165 senttimetriä. Hestetze oli kenttäpainotteinen kilparatsu ja kilpaili tasolla CCI/CIC4. Menestystäkin ori saavutti mukavasti. Luonteeltaan se oli aika ilkikurinen ja välillä tarvittiin montakin ihmistä hoitamaan sitä, edellisen menettäessä hermonsa sen jekkuihin. Ori kuoli luonnollisesti 23-vuoden iässä.

ie. Isänemä, Catch a Cloud, oli jokaisen ratsastajan luottovalinta. Se osasi tarjota kokeneelle kuin kokemattomallekin aina jotain uutta. Pilvi oli kunnon kilpuri; sillä voitiin hypätä esteitä ratana 140cm ja koulua tamma tahkoi Intermeditate II luokissa. Pilvi oli väriltään rautias, säkäkorkeudeltaan 168cm ja rodultaan hollanninpuoliverinen. Pilvi kuoli luonnollisesti vanhuuteen.

e. Kasperin emä, Big Dream Believer, on väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 165cm korkea hollanninpuoliverinen. Tamma on todella taitava kouluratsu ja kilpaileekin GP-tason luokissa. Esteitä tammalla ei hypätä ollenkaan, sillä se jännittyy jo esteet nähdessään. Bea on melko kärttyisä ja enemmänkin yhden ihmisen hevonen kuin ratsastuskoulu tyyppinen ratsu. Bealla ratsastaminen on miellyttävää, kun ihmisen ja hevosen välinen suhde toimii. Kasper on Bean ensimmäinen jälkeläinen.

© Sanchez

FWB-o Susikallion Lionheart (e: Susikallion Lorella s. 2014)
FWB-o Susikallion Mithrandil (e: Kashmir F s. 2014)
FWB-t Susikallion Karelia (e: Kashmir F s. 2015)

Päiväkirja

18.3.2013: Susariin saapui aurinkoisena kevätpäivänä uusi ori, upea kisaradoilla menestynyt KWPN-herra Kasper! Susikalliolla oriista toivotaan todellista opetusmestaria kaikkein innokkaimmille esteratsastajillemme. Onhan ori kerännyt aivan hurjasti sijoituksia! Sijoituksista puheenollen, Kasper tullaan esittämään ERJ Laatuarvosteluun heti kun vain herrasmies uuteen kotiinsa ehtii rauhassa tutustua ja tottua. Tämän jälkeen, kuka ties, vaikka Kasper vielä pääsisi hiukan muistelemaan kisauransa menestyksekkäitä vuosia koulu- taikka vaikka kenttäradoille! Pääsasiassa herra pääsee kuitenkin esittelemään taitojaan ja herättämään ihastusta esteratsastuksesta kiinnostuneille tuntilaisillemme. Lisäksi oriilla on mahdollista innokkaimpien päästä vielä valmentautumaan ja testaamaan omia esteratsastajan taitojaan ihan tosissaan! Hyppäähän Kasper upeat 150 senttiä ratana! Toivotetaan tämä upea ilmestys lämpimästi tervetulleeksi orikatraaseemme omalla suurella tarhalla sekä isolla kasalla omenoita ja porkkanoita. :)

09.08.2012 - estevalmennus, 150cm valmentajana funfunHey
Saapuessani paikalle oli maneesissa jo pystyssä kahden esteen sarja kolmen laukan välillä sekä kolmen esteen sarja yhden laukan väleillä. Olitte Kasperin kanssa jo verrytelleet, joten kävin tutustumassa hieman hevoseen ja aloitimme lähestymisen treenaamisen. Estekorkeus oli helppo metrin taso, josta oli hyvä aloittaa. Tulitte ensin kahden esteen sarjan, mutta ajatusvirhehän siinä tuli molemmilla, sillä Kasper halusi väliin neljännen askeleen, jonka seurauksena toisen esteen puomi putosi. Tulitte kuitenkin rohkeasti sarjan uudelleen, jolloin pidensit viimeisen askeleen sopivaksi ja kolmella laukalla toinenkin este ylitettiin kunnialla. Tulitte kahden sarjaa vielä hetken aikaa, ja kun se alkoi luistaa hyvin, siirryimme haastavammalle puolelle. Kolmen sarja ilmeisesti pelotti Kasperia hiukan, sillä ensimmäisellä kerralla ori kielsi jo ensimmäiselle esteelle. Kävitte hyppäämässä kahden sarjan rohkeuden keräämiseksi ja tulitte suoraan hyvällä laukalla kolmoissarjalle. Nyt pienen patistuksen avulla Kasper uskalsi hypätä sarjan, tosin meno oli aika haparoivaa. Toistojen ja toistojen jälkeen alkoi meno näyttää varmalta ilman pudotuksia, kun Kasperin rohkeus ja itsevarmuus kasvoi silmissä. Nostin molemmat sarjat 120 senttiin ja tulitte kolmosta edelleen. Nyt Kasperia jännitti hieman, mutta kunhan rohkaisit oria kunnolla, se malttoi hypätä sarjan ilman pudotusta! Jätimme kolmoissarjan nyt sikseen ja siirryimme vielä kaksoisarjalle. Tulitte sitä muutamaan kertaan ja joka kerralla ne kolme laukkaa mahtuivat hyvin väliin ja ponnistuspaikka löytyi oikeasta paikasta. Nostin esteet vielä kertaheitolla 150 senttiin. Vaikka estekorkeus nousi, se ei Kasperin päätä huimannut, vaan ori ponnisti ja loikki sarjan muutamaan kertaan, ilman tiputuksia. Siispä päätimme valmennuksen hyvään suoritukseen.

Kisakalenteri

ERJ - sijoituksia 75

27.01.12 - 80cm - 4 / 40 - Malkamäki
27.01.12 - 90cm - 2 / 40 - Malkamäki
10.07.12 - 120cm - 3 / 39 - Rêve de Haussea
04.08.12 - 150cm - 4 / 30 - Dark Side Trakehners
04.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Cirion Stud
04.08.12 - 140cm - 5 / 46 - Vicrama
04.08.12 - 150cm - 3 / 50 - Vicrama
05.08.12 - 150cm - 3 / 30 - Cirion Stud
07.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Wiesehain
07.08.12 - 130cm - 7 / 60 - Bairdon
08.08.12 - 150cm - 5 / 30 - Cirion Stud
08.08.12 - 150cm - 2 / 40 - Solo
08.08.12 - 140cm - 1 / 30 - Escorant Trakehners
10.08.12 - 150cm - 5 / 40 - Solo
10.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Cirion Stud
11.08.12 - 145cm - 5 / 55 - Elgwir Arabians
12.08.12 - 150cm - 3 / 30 - Cirion Stud
13.08.12 - 150cm - 4 / 40 - Solo
13.08.12 - 130cm - 1 / 30 - Regea Oldenburgs
14.08.12 - 150cm - 4 / 30 - Cirion Stud
14.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
15.08.12 - 150cm - 3 / 30 - Dark Side Trakehners
15.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
16.08.12 - 150cm - 2 / 40 - Solo
16.08.12 - 150cm - 3 / 30 - Vicinity Shepherds
17.08.12 - 130cm - 5 / 30 - Regea Oldenburgs
17.08.12 - 150cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
18.08.12 - 150cm - 4 / 40 - Solo
19.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Underground
19.08.12 - 150cm - 5 / 35 - Takkura
21.08.12 - 150cm - 4 / 30 - Satulinna
24.08.12 - 130cm - 4 / 50 - Koston Suomenhevoset
24.08.12 - 140cm - 3 / 30 - Satulinna
25.08.12 - 150cm - 8 / 80 - Kisakeskus Energia
25.08.12 - 140cm - 1 / 30 - Satulinna
25.08.12 - 130cm - 4 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
26.08.12 - 130cm - 5 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
03.09.12 - 150cm - 6 / 50 - Castor Racing Center
11.09.12 - 150cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
12.09.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
12.09.12 - 150cm - 4 / 30 - Escorant Trakehners
15.09.12 - 150cm - 5 / 40 - Nonshein
18.09.12 - 150cm - 5 / 40 - Nonshein
18.09.12 - 150cm - 5 / 30 - Underground
26.09.12 - 150cm - 6 / 40 - Caral
01.10.12 - 150cm - 2 / 13 - L'amour aux Chevaux
01.10.12 - 150cm - 5 / 40 - Maudire
01.10.12 - 150cm - 2 / 26 -  Skurvash
05.10.12 - 150cm - 3 / 30 - Skurvash
06.10.12 - 150cm - 4 / 30 - Skurvash
10.10.12 - 150cm - 3 / 30 - Skurvash
08.10.12 - 140cm - 5 / 40 - Riot Ponies
10.10.12 - 150cm - 2 / 30 - Underground
10.10.12 - 140cm - 5 / 70 - KK Bailador
15.10.12 - 150cm - 1 / 30 - Praque Trakehners
15.10.12 - 150cm - 5 / 30 - Underground
18.10.12 - 150cm - 3 / 30 - Praque Trakehners
26.10.12 - 150cm - 2 / 40 - Cheval Delamer
27.10.12 - 150cm - 5 / 40 - Cheval Delamer
28.10.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
28.10.12 - 150cm  - 3/50 -  Dark Side Trakehners
29.10.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
01.11.12 - 150cm  - 6/50 -  Dark Side Trakehners
03.11.12 - 150cm  - 6/50 -  Dark Side Trakehners
01.11.12 - 150cm  - 5/50 -  Dark Side Trakehners
04.11.12 - 150cm - 4 / 50 - Takamaan
09.11.12 - 150cm - 5 / 34 - Whitehall
20.11.12 - 150cm - 6 / 40 - VSPY
20.11.12 - 150cm  - 2/50 -  Dark Side Trakehners
21.11.12 - 150cm - 3 / 40 - VSPY
23.11.12 - 150cm - 3 / 40 - VSPY
24.11.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
25.11.12 - 150cm  - 2/50 -  Dark Side Trakehners
25.11.12 - 150cm  - 4/50 -  Dark Side Trakehners
31.01.13 - 150 cm - 1 / 236 - ERJ CUP Dark Side Trakehners

KRJ - sijoituksia 29

08.01.12 - He C - 6 / 50 - HIH
14.01.12 - He C - 2 / 35 - Bahie Arabians
16.07.12 - He C - 7 / 100 - Milan Talli
21.07.12 - He A - 2 / 50 - Roihaja
22.07.12 - He B - 2 / 40 - Diega Ponies
14.08.12 - He A - 6 / 45 - Takkura
23.08.12 - He A - 8 / 80 - Kisakeskus Energia
24.08.12 - He C - 2 / 30 - Milan Talli
29.08.12 - He B - 27 / 390 - Bairdon (KRJ Cup)
05.09.12 - He B - 4 / 43 - Taavilan Suomenhevoset
07.09.12 - He B - 6 / 43 - Taavilan Suomenhevoset
12.09.12 - He A - 5 / 50 - Eton Stud
14.09.12 - He A - 4 / 40 - Kisakeskus Energia
02.10.12 - He B - 1 / 30 - Tahti
02.10.12 - He B - 4 / 30 - Tahti
03.10.12 - He A - 4 / 50 - VIRKE
06.10.12 - He A - 1 / 50 - Painswick Ponies
10.10.12 - He A - 3 / 40 - Shadiya Arabians
17.10.12 - He A - 5 / 60 - Fiktio
18.10.12 - He A - 5 / 60 - Fiktio26.10.12 - He B - 1 / 40 - Moana part breds
29.10.12 - He A - 1 / 50 - Hex Sporthorses
29.10.12 - He A - 4 / 50 - Hex Sporthorses
31.10.12 - He A - 1 / 50 - Hex Sporthorses
27.11.12 - He A - 4 / 40 - Team Criminals
30.11.12 - He A - 7 / 60 - Vitry
20.12.12 - He C - 6 / 40 - Fiktio
22.12.12 - He C - 4 / 40 - Fiktio
23.12.12 - He B - 2 / 40 - Fiktio

Liikutuskalenteri

Maanantai: vapaapäivä
Tiistai: esteitä
Keskiviikko: kevyt koulu/juoksutus
Torstai: vapaa valinta
Perjantai: esteitä
Lauantai: koulua
Sunnuntai:maastoon
Huomioithan, että poni osallistuu myös tunneille/kilpailee!

Hoitajalle

- Tarhaan sateella, kurakelillä, tai yli -5° pakkasella loimi sään mukaan.
- Talliloimi aina talvisin ratsastuksen jälkeen.
- Tarhataan päivittäin klo 8.00-11.00 yksin.

Ratsastajalle

- Suojat takasiin.
- Sileälle riittää pintelit.
- Esteille ja maastoon martingaalit ja jännesuojat!
- Muista raippa ja turvaliivit!

 


 

Susikallion foorumi

Kahvihuone
Tallin ilmoitustaulu
Hoitajien päiväkirjat
Ratsastustunnit
Tarinoita tallilta
Kisat

Yhteystiedot

rk_susikallio@hotmail.com

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Pidätkö Susikalliosta?

Äänestä!

 

Yhteistyössä Susikallion kanssa

  Hopearinteen Ratsutila
  Sysimetsän ratsastuskoulu
  Joukiontalli
  Ratsastuskoulu Omenatarha
  Xaohroa
Leijonalaakso

Kysy rohkeasti yhteistyömahdollisuutta
vieraskirjassamme!

Nappaa bannerimme sivuillesi.

TEKIJÄNOIKEUSTIEDOT
© Susikallio 2008-2015, Viona & Onttu, ellei toisin mainita

Huomaathan, että Susikallio on virtuaalinen talli. This is a sim-game stable!

 

©2019 Susikallio virtuaalitalli - suntuubi.com