Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SUSIKALLIO MUUTTI!
Uusille sivuille pääset tästä. Näitä sivuja ei enää päivitetä.


Susikallion esittelykierros

Tallin henkilökunta - Tarhaus - Tallin arkea

Susikallio sijaitsee pienen maalaiskylän, Susijoen, laitamilla. Peltojen ympäröimältä Susijoelta ei totisesti löydy ruokakauppaa kummoisempaa putiikkia, mutta lähimpään kaupunkiin on kohtuulliset bussiyhteydet. Susikallion maille kuuluu niin vaarallisia soita, ikioma rantakaistale kuin lumoavan kauniita metsäpolkujakin, jotka ovat kuin ratsukoita varten tehty! Vehreät niityt ja metsäaukiot kutsuvat kesäillan laukkakisoihin tallipoppoon kesken, mutta naapurin äkäisen ukon pelto on syytä jättää suosiolla rauhaan... 

 

Ratsastuskoulu Susijoen liepeillä

"Ei mitään luksusta, mutta kelpaa meille" - näin totesi Susijoen kunnanjohtaja vuoden 2015 eduskuntavaaleja edeltävinä päivinä. Susijoki on ties kuinka monta sataa vuotta vanha pikkukylä virtuaalisen Varsinais-Suomen maaseudulla. Susijoki sijaitsee kirjaimellisesti keskellä ei mitään - ympärillä on vain tuhansia hehtaareja peltoa ja metsää. Susijoen asukasluku on alle 1000 henkeä. Susijoella tapaatkin tatusti enemmän lehmiä, lampaita ja kotieläimiä kuin ihmisiä! Susijoen keskustasta löytyy lammastilan lisäksi koko kylän ainoasta kerrostalosta pieni ruokakauppa, nakkikiosk sekä viereisestä talosta kampaamo, kirjasto ja legendaarinen Nurkkapubi. Tokkopa kylällä on myös apteekki ja koulu, mutta isommille ostoksille tai lukioon on asukkaiden suunnattava 17 kilometrin päähän lähimpään kaupunkiin, Ersolaan. Susijoen erikoispiirteitä on ainokaisen kerrostalon lisäksi myös yksi pääkatu, joka on samalla koko kylän ainoa asfalttitie. Susijoella on Susikalion lisäksi myös Jokisen ravitalli ja muutama muu pienempi hevostila.

Pienessä kylässä kaikki tuntevat toisensa, ja kylälle ratsastamaan lähteviä tervehditään varmasti - paitsi seniorikansalainen Frida, joka on koko ikänsä omistanut hevosvihaajana Susijoen puhdistamiseen hevosista. Ja kaikista muista haisevista sotkuisista elukoista, kuten lampaista. Ja Susijoen keskustassa ensimmäisenä kuulet takuulla lampaiden määkimistä autojen melun sijaan.

 

Tallipiha

© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, JT, Nils Lidén. 

Pihapiirimme koostuu viidestä rakennuksesta, joista näyttävin on  kaksikerroksinen, vasta hiljattain valmistunut päätallimme. Lisäksi pihamaalta voi bongata hitusen pienemmän kakkostallin, yksityistallin sekä pihaton. Tallipihan sivulla nököttävän asuinrakennuksen ovet ovat aina auki kävijöillemme - Vionan tavoittaa varmasti kahvikupposen ääreltä, ja kahvipöytään kuka tahansa on tervetullut!

Susikallion maille kuuluu myös oma ranta saunoineen, sekä laajat alueet metsikköä.

Tallirakennukset

© Gally, Viona ja AK. Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Vuonna 2010 rakennettu suuri punainen päätalli majoittaa ratsastuskoulun hevoset. Karsinapaikkojen lisäksi päätallista voit löytää tallilaisten suuressa suosiossa olevan kahvihuoneen (eikä suotta, kahvinkeitin porisee aina!), siistissä järjestyksessä pidettävän satulahuoneen, pesuboksin sekä rehuvaraston. Yläkertaan kipuavaa odottaa tunnelmallinen, useiden illanistujaisten näyttämönä toimiva heinis. Heiniksellä järjestetään myös leiriläisten majoitus! Lisäksi Susikallion opetushevosia voi löytää pihatosta aivan päätallin takaa.

Susikallion pihamaalla on myös yksityistalli (pesupaikka ja varustehuone) ja tontin vanhin rakennus, vihreä kakkostalli. Kakkostallissa asuvat nuoret hevoset, jotka eivät vielä ole mukana tuntitoiminnassa.

Hevoset on luotuja liikkumaan!

 

© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, Hejelte

Hevosemme viettävät vapaa-aikaansa hiekkapohjaisissa tarhoissa tallialueella. Käytössämme on aamu - ja päivävuorot, jotta tallien ja karsinoiden siivous jaksottuisi. Ensimmäinen ryhmä tarhataan aamulla klo 8.00-11.00, toinen klo 11.00-15.00. Kerrallaan yhteen tarhaan max. 6 ponia tai 5 hevosta, jos hoitaja ei ole varma, voiko oman silmäterän laittaa tiettyjen ponien kanssa samojen aitojen sisään, kannattaa kysyä apua! Oriit tulee tarhata yksin hieman pienempiin tarhoihin aivan tallipihan tuntumaan, ellei toisin mainita oriin omilla sivuilla. Kesäisin ponimme viettävät ansaittua lomaansa tuoreen ruohon ja auringonpaisteen äärellä kesälaitumilla. Laitumet sijaitsevat muutaman kilometrin päässä tallialueelta. Laidunaikana ei pidetä tunteja, eivätkä hoitajatkaan saa pääsääntöisesti ratsastaa hikitreenejä. Toivottavaa olisi, että hoitajat huolehtisivat harjauksesta ja ponien tarkistuksista sekä laitumen siisteydestä loman ajan!

 

Maastot

 

© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan,  Viona, Kokkomäen 4H-tila. Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Susikallio on tullut tunnetuksi upeista, viihtyisistä maastopoluistaan - suosituin reittimme lienee aivan tallipihalta lähtevä kapea metsätie, joka kiemurtelee metsän lävitse muuttuen pikkuhiljaa sammaleen verhoamaksi ratsastuspoluksi. Reitti ohittaa valtavan kallion, jonka mukaan tallikin on saanut nimensä, ja suurehko peltokaistale tarjoaa loistavan laukkapätkän. Polku sivuuttaa myös rannan, joten kesähelteillä uittoretki on oiva mahdollisuus viettää hauskoja hetkiä kavereiden ja hoitoponien kesken.

Hurjapäisimmille ratsastajillemme maastot tarjoavat hienoja mahdollisuuksia myös maasoesteratsastuksen saralla - maillemme on rakennettu suurimmaksi osin luonnonesteistä koottu, turvallinen rata, joka kiemurtelee metsikön poikki. Muistathan, että varsinkaan pidemmille reiteille tai maastoesteille ei saa milloinkaan lähteä omin päin, vaan aina on mukana oltava kaveri!

 

Maneesi ja kentät

© Minttu, MA ja AM. 

Tunnit pidetään useimmiten pääkentällä aivan tallien tuntumassa. Suuri (30 x 70m) valkoisin aidoin rajattu kenttä tarjoaa loistavat puitteet koulun käyttöön. Rauhaisa sijainti ja ympäröivät koivut takaavat hevosten keskittymisen olennaiseen. Aiemmin kentällä pidettiin vain koulutunteja, mutta nykyään estekalustoa on siirretty ylös pääkentälle myös tuntikäyttöä varten. Tunteja pidetään nykyään vain joko pääkentällä tai maneesissa! Maneesimme sijaitsee pienen kävelymatkan päässä tallipihan vastakkaisella laidalla. Katsomoineen ja useine peileineen, hyvää valaistusta ja talvilämmitystä unohtamatta maneesi on varsin viihtyisä paikka. Esteitä säilytetään erillisessä komerossa sisäänkäynnin tuntumassa, mikä takaa turvallisen ratsastuksen hieman säikymmänkin kaviokkaan selässä. Ratsastusalue on erotettu katsomosta aidalla, joka suljetaan aina tunnin ajaksi. Tarvittaessa maneesi voidaan jakaa kahteen osaan väliseinällä. Yksityisiä ratsukoita ja henkilökuntaa varten on varattu maneesin edustalla sijaitseva alakenttä (20 x 45).

Ratsastuskoulun käytössä olevat ratsastusalueet pidetään aina hyvässä kunnossa ja kiireisimpinä aikoina ne lanataan kerran kahdessa viikossa. Lämmityksestä, lanauksesta ja muista huoltotöistä vastaa tallimestarimme, joten otathan häneen yhteyttä mikäli maneessissa ei kaikki ole kohdillaan!

 


 

Susikallion foorumi

Kahvihuone
Tallin ilmoitustaulu
Hoitajien päiväkirjat
Ratsastustunnit
Tarinoita tallilta
Kisat

Yhteystiedot

rk_susikallio@hotmail.com

Ratsastuskoulu Susikallio
Koivukuja 10
Susijoki

Pidätkö Susikalliosta?

Äänestä!

 

Yhteistyössä Susikallion kanssa

  Hopearinteen Ratsutila
  Sysimetsän ratsastuskoulu
  Joukiontalli
  Ratsastuskoulu Omenatarha
  Xaohroa
Leijonalaakso

Kysy rohkeasti yhteistyömahdollisuutta
vieraskirjassamme!

Nappaa bannerimme sivuillesi.

TEKIJÄNOIKEUSTIEDOT
© Susikallio 2008-2015, Viona & Onttu, ellei toisin mainita

Huomaathan, että Susikallio on virtuaalinen talli. This is a sim-game stable!

 

©2020 Susikallio virtuaalitalli - suntuubi.com